5 ting du skal være opmærksom på inden du købe kontorstol!

0
777

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ideal siddestilling

Inden jeg går i dybden med, hvad du skal overveje, før du køber kontorstol er det en god vide hvad der er den ideelle siddestilling.

Vores lår skal være i vandret position i forhold til gulvet, fødderne skal ramme gulvet, og armene skal være i niveau med skrivebordet. Der må ikke være nogen belastning i ryggen, og du skal være i stand til at sidde et betydeligt stykke tid uden at føle dig utilpas.

En god ergonomisk kontorstol bør løse alt dette.

Justerbar højde

Det er et af de første ting du skal kræve fra dit kontorstol. Du er måske ikke den eneste bruger er dit bord og stol og de kan afvige fra dig i højden. Så kontorstolen skal have en justerbar sædehøjde for at kunne rumme alle de forskellige højder af de personer, der skal bruge stolen.

Lændestøtte

Vores lænd buer naturligt indad og det er vigtigt have den korrekte lændestøtte. Der kan være alvorlige konsekvenser hvis vi  sidder for længe i en stol uden nogen form for støtte. Der kan hurtig opstår nedslidning i lænden og belastning af strukturerne i lændehvirvelsøjlen.

Derfor skal stolen kunne støtte vores lænd (det er et plus hvis det også er justerbart) Hvis du har den korrekte lændestøtte kan du opnå bedre komfort og dermed sidde længere tid på stolen uden at belaste lænden og nyde dit arbejde.

Materiale

Det er meget vigtigt at du ikke går på kompromis med kvaliteten af materialet på dit kontorstol. Alt afhængig af hvad den skal bruges til og hvor længe du skal sidde på den dagligt, skal du købe kontorstol der matcher dit behov.

Sidder du i mange timer kan de være en god ide at købe stof frem for læder stol.

Men på den anden side er det nemmere at rengøre læderstol.

Armlæn

Et armlæn er ikke et standardudstyr på alle kontorstole. Du kan finde mange stole uden et armlæn.Grundlæggende skal dine arme og skuldre være afslappede når du arbejder.

Har du et armlæn skal dine albuer og underarme hvile let på armlænet.

Det kan være en fordel at have en stol med aftagelige armlæn, så der ikke bliver besvær, når du skal udføre arbejde, der kræver mere mobilitet.

Alt i alt skal du se nærmere på hvordan ergonomien er på dit næste kontorstol og hvordan det passer til din kropsform og højde. Derefter skal du købe kontorstol af høj kvalitet, da det betyder meget for dit helbred i fremtiden at sidde korrekt.