Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.
Der er en masse forskellige krav og lovgivninger, som er vigtige at have overblik over, når man arbejder i byggeindustrien. Dog skal man også være opmærksom på, at ikke alle krav gælder for alle projekter. Her kan du læse mere om statisk dokumentation, og hvornår det er nødvendigt.
Spar penge på rådgivere og specialister
Hvis du er god til at holde styr på, hvilke dokumenter og krav, som du skal bruge til forskellige byggeprojekter. Kan du ende med at spare mange penge på ekstern rådgivning. Mange byggeprojekter hyrer rådgivere og advokater fra et eksternt. Hvis du har et mindre projekt, som ikke kræver store mængder papirarbejde, kan der være mange penge sparet ved ikke at hyre hjælp udefra.
Hvad er statisk dokumentation?
I større byggeprojekter er statisk dokumentation et krav. Dokumentationen består af dokumenterne; A1, A2, A3, A4, B1, B2 og B3. Dog skal du være opmærksom på, hvis byggeprojektet er under konstruktionsklasse 1, er kun A1, A2 og B1 nødvendige. Dokumenterne dækker alt det tekniske ved byggeprojektet, som kan være relevant information, inden en byggetilladelse gives ud. Så det er dokumenter som blandt andet beskriver sikkerhedsniveau, beregninger, konstruktionstegninger, kontrolrapporter og meget mere. Det er meget arbejde at stå med, hvis du ikke har erfaring med at udarbejde tekniske papirer. Der kan det være en kæmpe hjælp at hyre hjælp fra en ekstern virksomhed. Du kan finde rådgivning til dit byggeprojekt hos bygkontrol.dk.
Hvornår skal du bruge statisk dokumentation?
Det er et kræv i alle bærende konstruktioner. Det er som tommelfingerregel altid en god ide at have forberedt det, men hvis projektet blandt andet er normale familiehuse eller andre mindre projekter, kan du tit nøjes med mindre. Hvis det er udbygning som garage, overdækninger og udhuse, er statisk dokumentation ikke nødvendigt.