Køb en brugt eller ny bil

0
1387

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Økonomi og behov spiller en stor rolle, når du skal ud og kigge på ny bil. Afhængig af bilmærke og farve har nogle bilmodeller nemmere ved ikke at tabe værdi end andre. Hvis du går med overvejelser om at købe enten en brugt eller en ny bil, kan du blive klogere angående, hvad du skal være opmærksom på, og giver bedst mening i din situation.

Ny bil

Hvis du køber en ny bil, undgår du at betale for bl.a. dæk i begyndelsen, og du kender til bilens stand, da den er helt ny. Dog skal du tænke på, at prisen for en ny bil falder hurtigt, når den køres ud fra bilforhandleren. En ny bil giver dig mulighed for selv at kunne ”designe” den med henblik på farve og udstyr. Dette kan have sine fordele, men et pristab kan muligvis ses her, når den en dag skal sælges videre.

Din økonomi skal have plads til køb af ny bil, da det oftest er dyrere end køb af brugt bil. Du vil opnå færre udgifter samt en reklamationsret, som ofte gælder i to år. Ligeledes undgår du dyre uforudsete overraskelser, som du ikke har budgetteret.

Når du står i situationen, hvor den rette bil skal findes, skal du være opmærksom på, at bilmodellen ikke udgår fra produktion snart. Hvis dette er tilfældet, skal dette kunne afspejles i en lavere pris.

Brugt bil

En fordel ved at købe en brugt bil er, du får mere bil for pengene. Du kan herved få en større bil for samme pris, som en nyere. Dog kender du ikke til bilens forhistorie bl.a., om den snart skal til reparation. Reklamationsretten er kortere, du får derved ikke en længere garanti, hvilket kan være en ulempe. Når du køber en brugt bil, skal du sørge for, at der lægges penge til side, som kan bruges på uforudsete udgifter f.eks. reparationer.

Hvis du er splittet mellem køb af en brugt eller ny bil og hele tanken om at eje din egen bil, kan leasing være noget for dig f.eks. Brugte Mercedes leasing biler. Du får dermed muligheden for at få din drømmebil uden, du binder dig på større udgifter samt reparationer.