Mobilen benyttes til flere ting i hjemmet

0
1717
Mobilen benyttes til flere ting i hjemmet

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

De fleste moderne villaers energikilde er består af enten fjernvarme eller et form for fyr, enten af gas eller et pillefyr. På rigtig mange nyere fyr, kan man tilslutte mobilen og overvåge varmeforbruget i boligen og få notifikationer som alarmer og ændringer med forskellige sms moduler som findes til bl.a. RTB pillefyr.

Nyere boliger er som nævnt ofte opvarmet med fjernvarme eller miljøvenlig energi. Derimod ældre boliger kan varmekilden være enten olie eller gas. Et gammeldags oliefyr koster mange penge at vedligeholde og mange penge at forsyne. Ved at udskifte et gammelt oliefyr med et nyt pillefyr, som oven i købet kan betjenes med smartphonen, kan familien spare op flere tusinde af kroner over et par år. Beregninger viser at en familie på fire personer, med en bolig på omkring 150 kvm, kan efter blot 4 år have tjent udgifterne på selve fyret hjem, og derefter spare tusinde af kroner på varmeudgifterne.

Mobilen bruges til mere og mere i de danske hjem

Flere og flere ting i hjemmet er blevet wifi baseret og dermed mulige at betjene med smartphone. Det er alt fra lys og strøm kan betjenes gennem Laurits Knudsens IHC app, boligens ovenlysvinduer kan styres via Velux mobilapp og boligens vaskemaskine og tørretumbler betjenes med Siemens homeconnect. Danfoss har også udviklet en god og brugbar mobilapp, som styre boligens rum og gulvvarme i de enkelte rum. En nyere teknologi som at betjene boligens pillefyr, igennem mobilen er nu også muligt. Modulet tilsluttes fyret og du vil automatisk modtage beskeder eller advarsler hvis der skulle være driftsforstyrrelser eller andre nyttige informationer. Modulet kræver et simkort som skal være åben, og aktiveret til at sende sms’er. Boxen kan ud over at sende sms, betjenes både via app til iPhone og Andriod, og giver et overblik over det aktuelle forbrug. Man har ligeledes mulighed for at tænde for fyret et par timer inden man kommer hjem i boligen, så den er varm og behagelig at træde ind i.