Mobilen er vores nye bibliotek

0
1649

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der bliver læst mange bøger i Danmark, og vi danskere er vilde med gode historier, biografier, selvbiografier og hvad der ellers skrives om. Bøger dog ikke længere kun til for at blive læst. De er i den grad også til for at blive lyttet. Selvom lydbøger ikke er en ny ting, så er det et sted, hvor der er en voldsom vækst. Det er som nævnt ikke nogen ny ting, og man har i mange årtier kunne købe og låne lydbøger. Antallet af udgivelser er dog steget eksplosivt, hvilket ikke mindst skyldes tilgængeligheden af dem.

Nemt og billigt

Adgangen til lydbøger er nemlig blevet markant lettere. Udover at man naturligvis kan købe lydbøger, så findes der også mange tjenester, hvor man kan få adgang til dem præcis som streamingtjenester. Det betyder, at man får adgang til tusinder og atter tusinder af lydbøger for at fast månedligt lavt beløb. Typisk koster det i omegnen af 100 kroner for adgang til en af tjenesterne på markedet. For den pris kan man have et helt bibliotek i sin lomme, som man kan have med sig overalt. Prisen svarer til omkring 3 fysiske nye bøger, og det er derfor heller ikke så underligt at, interessen er stigende blandt mange danskere. Vi er blevet så forvent med streamingkulturen, at det er helt indlysende at det også er blevet en succes på dette punkt.

Stigning på e-bibliotekterne

Et andet sted hvor de også kan mærke den stigende efterspørgsel, er på de danske biblioteker. I 2018 der udlånt 2,2 millioner lydbøger og 1,4 millioner e-bøger. Dette er en stigning på lidt over 25%. Det forventes at denne stigning kommer til at fortsætte i de kommende år. Det skyldes ikke mindst, at der kommer flere og flere lydbøger, og det snart er undtagelsen mere end normen, at en bog ikke også kommer som lydbog.