Sådan sikrer du dig god dækning

0
2910

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi lever i en tid, hvor teknologi og diverse opkoblinger betyder mere og mere for den almindelige dansker. Men jo større behovet for at være online hele tiden bliver, des større bliver frustrationen også, når man som forbruger oplever, at dækningen ikke svarer samfundets teknologiske udvikling. Men kun få danskere ved, at dækningen svinger fra teleselskab til teleselskab. Så hvad skal man kigge efter, når man skal sikre, at man har dækning i hverdagen?

At eje en Ferrari giver ikke meget værdi, hvis man ikke har noget benzin. Og sådan er det også med smartphones. For der er ikke meget tale eller facebook-fun, hvis ikke mobiltelefonen har adgang til ordentlig dækning i forhold til både tale og data. Så derfor er det meget vigtigt at undersøge dækningen, inden du binder dig for en længere periode hos et teleselskab. Det er en ærgerlig fornemmelse at være blevet tvangsgift med en leverandør, som ikke leverer varen lige der, hvor du bor.

I Danmark er det Energistyrelsen & telestatistik, der står for at dække området for mobildækning, men mange andre services leverer også løbende analyser for området for mobildækning. De kort, som kan findes rundt om på nettet giver dog ikke information om dækning i netop dit hjem, vej eller ende af vejen. Spørg derfor dine naboer og bekendte i nærområdet omkring, hvilket mobilselskab, de benytter og hvordan de oplever dækningen i lokalområdet.

Er du bundet til et mobilselskab, der ikke har den bedste dækning i dit område, så kunne det give mening at spørge indtil deres strategi for opsætning af telemaster. For der er kontakt udvikling af diverse netværk, og samtlige teleselskaber forsøger naturligt at lappe de eventuelle huller, der må være i deres dækningskort.

De enkelte teleselskaber har på deres hjemmeside kort over deres dækning, men vær opmærksom på, at de enkelte selskaber låner sig ind på andres netværk. Zenji og Oister er således dækket af 3’s dækning. Call Me har derfor også samme dækning som Telia. Yousee, Telmore og Fulrate har samme dækning som TDC, og sidst men ikke mindst så har CBB samme dækning som Telenor.