Sådan laver du backup af dine filer

0
559

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vores mobiltelefoner bliver brugt til flere og flere forskellige ting. De er altid med os i lommen, og bliver af mange danskere brugt til at lagre forskellige minder og oplevelser. Det kan være i form af billeder, videoer, lydoptagelser med mere. Vores mobiltelefon bliver derfor hurtigt til en personlig genstand, der har en vis værdi for os. Derfor kan det være enormt frustrerende at miste den, hvis dette betyder, at alle minderne på telefonen går tabt.

Men sådan behøver det heldigvis ikke at være. Du kan nemlig lave en backup af alle dine filer og medier på din mobiltelefon. På den måde mister du ikke alle de personlige minder, når din telefon engang holder op med at virke.

Backup ved hjælp af et USB-stik

Et USB-stik er den nemme og formentlig mindst tekniske løsning, når det kommer til at lave backup. Ved at bruge et USB-stik til backup, bliver dine filer og medier gemt på USB-stikket. Dette fungerer ved, at du regelmæssigt overfører dine medier til en computer. Fra computeren kan du så overføre medierne til dit USB-stik, som så bevarer medierne. Det er derfor vigtigt, at du investerer i et USB-stik, som har en forholdsvis høj lagerkapacitet. Hellere købet et USB-stik med for meget plads frem for et USB-stik med for lidt plads.

Backup ved hjælp af internettet

Nogle fabrikanter har også indbyggede lagerservices, som kører over internettet. Hvis du eksempelvis har Apple-produkter, kan du benytte dig af iCloud. Det fungerer på den måde, at dine medier automatisk bliver overført til en sky, hvor de så bliver gemt der. Hvis din telefon så går i stykker, kan du ved hjælp af din nye telefon hente medierne ned fra skyen og gemme på din nye telefon. Der er begrænset lagerplads på iCloud, men her kan du ved hjælp af et lille månedligt beløb købe dig til mere plads.