Spar penge på dit digitale energiforbrug

0
1865
Strømstik

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi lever i et samfund hvor, næsten alle danskere minimum har et digitalt produkt. Langt de fleste voksne danskere har dog minimum 2 digitale platforme, og mange har langt flere. Her er der tale om produkter som smartphones, computere, tablets og andre lignende digitale platforme. Men imens der stadigt kommer nye digitale produkter som kræver strøm, så arbejder de fleste politikere på at mindske vores energiforbrug. Dette tvinger digitale producenter til at skabe deres produkter så energivenlige som muligt.

Kig efter energimærket

Altid når vi skal ud og købe et nyt elektrisk produkt, så er det vigtigt at kigge på energimærket. Ud fra det kan man se hvor meget energi, produktet bruger for at fungere optimalt. Når du skal købe et fjernsyn i dag, vil det være klogest at vælge et med energimærket A+ eller A++. Energimærket er dog ikke kun forbeholdt elektriske produkter, men det kan også betale sig at få sit hjem energimærket. Læs mere her.

Vælg den bærbar computer

Computeren har været på markedet i mange år efterhånden, og den har allerede gået igennem en kæmpe udvikling. Især da den bærbare version kom frem, var det en gennembrud. Den bærbare computer er da også enorm smart, når det kommer til energiforbruget. Den bærbare pc bruger nemlig markant mere strøm end den stationære.

Vælg nyere produkter  

Selvom det kan være dyrt hele tiden at skulle købe nye produkter, så kan det betale sig rent energimæssigt. Nyere produkter bruger nemlig generelt mindre energi. Især når det kommer til smartphones, så bruger de mindre energi og holder bedre på strømmen, jo nyere de er.

Undgå standbyfunktionen

Standby funktionen er opfundet, så computeren, fjernsynet eller telefonen ikke skal bruge så meget strøm, når vi ikke har brugt i et stykke tid. Dette har dog gjort, at mange ikke dropper at slukke deres teknologi. I stedet lader de dem stå i standby, og der bruger produktet altså også strøm. Samlet set kan det altså også blive dyrt i længden.