Telefoner og droner

0
1788
droner og telefoner

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Dengang man havde fjernstyrede biler.

Tilbage i 80-90erne var fjernstyrede biler det helt store hit. Det var nyt at ‘almindelige’ mennesker – mest børn, kunne erhverve sig noget som var fjernstyrede. et var en af de mest populære jule gaver i flere år bland drenge. Også fædre kom med på legen og købte større og dyrere udgaver af de populære biler. Fjernstyringen i sig selv kostede ofte næsten lige så meget som bilen, i hvert fald, hvis man var i den professionelle liga.

Ud med bilen ind med dronen

I dag kan man få fjern styrrede biler som kan styres med den mobiltelefon man nu har og man skal altså ikke nødvendigvis købe en seperat fjernstyring. I dag er det heller ikke bilen som topper på julegavelisterne hos børn og unge, men små droner. Tidligere var en drone er stort militært ubemandet fly, men nutildags er en drone en form for helikopter, med 4 eller flere propeller som holder den svævende. I flere af dronerne er der også kamera. Den mange propeller gør dronerne nemme at navigerer med også fra en mobiltelefon. Den kan lette lodret og lande meget præcist. Af disse årsager er Amazon.com begyndt at eksperimentere med pakkeudbringning via drone og der er også rygter om pizzaria’er som tænker i madudbringning via droner.

Droner som legetøj

Droner giver altså både mulighed for praktiske gøremål, men i høje grad også ‘bare’ som legetøj. Droner kan fås meget billigt og derfor er der mange børn som ønsker sig dette legetøj. Man skal dog være opmærksom på at man ikke bare kan flyve hvor og hvornår man man vil. Det er f.eks. ikke tilladt at flyver henover andres grunde eller i nærheden af millitære anlæg. For at flyve i byer, skal man have en særlig dronetilladelse. Vil man bare lege hjemme i sin egen have, så er der der langt færre regler og man skal endelig bare hygge sig med dette lille og skæge stykke legetøj